25 NOVEMBER: PITE FANZINEFEST

25 NOVEMBER: PITE FANZINEFEST

Välkomna att fira och förkovra er i fanzinens värld på Kaleido lördag 25 november.

Fanzines är egentugivna tidningar av alla slag. Konstnärliga, historiska, humoristiska eller poetiska skrifter gjorda av en ensam eller ett gäng personer som kringgår all censur och alla portvakter. Punkare, författare, poeter, fotbollsfanatiker, spelar ingen roll vad ditt intresse är, alla kan göra ett fanzine. 

På Pite Zine Fest kommer du kunna köpa fanzines av ett flertal kreatörer på vår marknad. Slå dig ner i ateljén och gör ett eget litet zine eller medverka med en sida (eller fler) i festivalens gemensamma tidning. 

Under festivalen kommer det också bli högläsning på scen av poeter, serietecknare och skribenter. 

Serietecknaren Tommy Sundvall gästföreläser om hur han startade sin bana med att göra fanzinet Paddsatan för att sedan gå vidare till serier och släppa serieböcker på Galago.

Kattis Mörk, vars vilda punkserier samlats i hennes tidning Kattis Serier från 2007-2020 kommer och intervjuas om sin konst, att släppa sin egen serietidning och att vara en del av zinekulturens gemenskap. 

Vill du medverka är det bara att höra av sig. Du kan sälja dina alster vid ett eget bord eller komma upp på scen och läsa något högt eller berätta om ditt skapande. 

Vill du bara komma förbi och titta så är du varmt välkommen. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *